Publică un anunț
piatasud.md

/FOTO/ ANTA a ieșit la vânătoare de transportatori: Zeci de șoferi – amendați

/FOTO/ ANTA a ieșit la vânătoare de transportatori: Zeci de șoferi – amendați

În perioada 18 ianuarie – 24 ianuarie 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, transmite echipa.md


Acțiunile de monitorizare și control au fost organizate în mun. Chișinău, Hîncești, Bălți, Orhei dar și în alte localități din țară.
Inspectorii ANTA în această perioadă, au pus accent pe acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, în special pe pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Tudora, Palanca, Cahul, Otaci, Sculeni și Giurgiulești.

În total, în această săptămână, au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 78 procese verbale cu privire la contravenție, în baza art. 197, 200, 204 și 224 ale Codului Contravențional pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

20 conducători auto, din cele 78 procese verbale, a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

Articole similare