Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Se fură ca-n Codru la Lebedenco. Mai multe fâșii forestiere – defrișate complet

FOTO// Se fură ca-n Codru la Lebedenco. Mai multe fâșii forestiere – defrișate complet

Încă un caz de defrișări ilicite a fost descoperit pe teritoriul com. Lebedenco, raionul Cahul. Mai multe fâșii forestiere de stejar au fost rase, infractorii luând doar lemnul gros, crengile fiind lăsate pe loc. 

Cazul ne-a fost semnalizat de către un localnic, care spune că în sat se cunoaște cine lucrează. Potrivit sursei, se lucrează în timpul nopții, cu mașini de teren, fiind colectat doar lemnul gros. Mai mult ca atât, sunt alese zone greu accesibile, iar lemnul colectat este evacuat dar cu mașinile. 

Potrivit sursei, mai mulți localnici s-au mobilizat pentru a strânge crengile rămase din urma tăierilor ilicite, crengile fiind date bătrânilor din localitate pentru a-și încălzi locuințele. 

Localnicii au organizat mai multe ambuscade pentru a prinde la fața locului infractorii, dar fără rezultat. 

Sătenii au anunțat Inspectoratul ecologic de stat, care urmează să investigheze cazul, iar până la finele zilei ar urma să se expună privind prejudiciul cauzat mediului. 

Potrivit primarei com, Lebedenco, Elena Canja, astăzi, vor fi convocați în ședință mai mulți agenți economici și cetățeni activi din localitate pentru a discuta care sunt pașii de urmat pentru a stopa defrișările neautorizate în perimetrul localității.   

Reamintim că un caz similar a avut recent în s. Colibași, raionul Cahul, chiar în zona de frontieră. 

Articole similare