Publică un anunț
piatasud.md

Au tăiat, au aranjat, dar nu au reușit să le transporte. Autoritățile caută făptașii defrișărilor de copaci pe o suprafață de circa 7 hectare // FOTO

Au tăiat, au aranjat, dar nu au reușit să le transporte. Autoritățile caută făptașii defrișărilor de copaci pe o suprafață de circa 7 hectare // FOTO

De câteva zile, în preajma s. Colibași, raionul Cahul, au avut loc tăieri masive de arbori. Sectorul unde au loc defrișările se află în zona de frontieră, fiind proprietatea s. Colibași. 

Zeci de trunchiuri de arbori pe o suprafață de circa 7 hectare au fost descoperite de autorități, făptașii nu au reușit să scoată tot lemnul defrișat din zonă, chiar dacă mai mulți bușteni erau bine aranjați și gata de transportare.

Primarul satului, Ion Dolganiuc declară că defrișările sunt ilicite, a sesizat poliția și restul instituțiilor responsabile, care urmează să stabilească prejudiciul și vinovații.

La moment, la fața locului lucrează angajații de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului care și stabilesc valoarea pagubelor. 

Solicitată telefonic, Crina Munteanu, ofițer de presă din cadrul DR Sud a Poliției de Frontieră ne-a comunicat că în această dimineață, polițiștii de frontieră, împreună cu reprezentanții Administrației Publice Locale din Colibași au intervenit la fața locului, au constatat fapta și au sesizat serviciile responsabile de protecția mediului. Careva acte permisive cu privire la recoltarea lemnului de către angajații ,,Silva-Sud” în prealabil privind defrișări în zona de frontieră cu Direcția Sud a Poliției de Frontieră nu au fost prezentate.

Articole similare