Publică un anunț
piatasud.md

Grecia şi Bulgaria primesc turişti care au făcut COVID, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin. Află ce documente sunt necesare

Grecia şi Bulgaria primesc turişti care au făcut COVID, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin. Află ce documente sunt necesare

Vin vacanţele şi odată cu ridicarea restricţiilor, au explodat rezervările. Pentru călătoriile în Europa se ştie că va fi nevoie de certificat de vaccinare şi de testare, dar una dintre condiţiile mai puţin cunoscute şi explicate de autorităţi se referă la prezentarea unei dovezi că o persoană a făcut COVID-19. Românii care nu sunt vaccinaţi pot merge în vacanţă în Grecia sau Bulgaria, de exemplu, cu un astfel de document.

Românii care au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus pot să meargă în vacanţă în Grecia sau Bulgaria fără să îşi facă un test PCR sau să prezinte la graniţă un document care să arate că s-au vaccinat anti-COVID, scrie Digi24.

„După ce ai ieşit din carantină poţi să călătoreşti cu dovada că ai trecut prin boală, pentru că anticorpii produşi ca urmare a infecţiei îţi asigură protecţie şi nici nu există riscul de reinfectare şi apoi de transmitere mai departe a virusului”, explică dr. Antoanela Curici – director medical al unui laborator de analize medicale din România.

Această regulă le poate fi de ajutor mai ales părinţilor ai căror copii au trecut deja prin boală. Ei nu mai sunt nevoiţi astfel să plătească teste PCR pentru cei mici, care nici nu pot fi vaccinaţi. Este suficientă dovada trecerii prin boală. Adică să arate la graniţă testul care confirmă că au avut COVID-19.

Buletinul de analize trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei, datele laboratorului unde a fost făcut testul şi să fie tradus în limba engleză.

Sunt acceptate şi testele rapide antigen cu rezultatul pozitiv, făcute doar în laborator.

În schimb, analizele de anticorpi nu pot fi folosite.

Bulgarii cer un test pozitiv făcut cu cel mult 180 de zile înainte.

Pentru a intra în Grecia trebuie să ai un test pozitiv care să arate că ai avut COVID într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Articole similare