Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul Republicii Moldova a demisionat

Guvernul Republicii Moldova a demisionat

Anunțul a fost făcut de Prim Ministra Natalia Gavriliță în cadrul unui breefing de presă: „După un an și jumătate în frunte acestui guvern a venit timpul să anunț demisia mea din aceasta funcție”

„Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost echipa de oameni constructivi. Dragi prieteni, Republica Moldova intră într-o fază nouă în care prioritatea țării este securitatea. În aceste 18 luni de mandat am guvernat în regim de criză continuă, criza gazelor, am depășit-o asigurându-ne ca fiecare familie are acces la compensații pentru caldură și energie electrică” a declarat Natalia Gavriliță.

Guvernul Gavriliță a fost investit în funcție în luna august 2021.

Ziarul de Gradă, cu referire la unele surse, mențină că Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate ar urma să fie candidatul propus de președinta Maia Sandu pentru a ocupa funcția de prim-ministru, după demisia Guvernului Gavrilița. 

Dorin Recean deține funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. El a fost ministru de Interne în Guvernul Filat în perioada 2012-2015.

Articole similare