Publică un anunț
piatasud.md

În luna decembrie circa 194 mii de persoane au primit medicamente și dispozitive medicale compensate

În luna decembrie circa 194 mii de persoane au primit medicamente și dispozitive medicale compensate

Farmaciile contractate cu Compania Națională de Asigurări în Medicină a Republicii Moldova (CNAM) au beneficiat de un transfer în jur de 91,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna decembrie 2023, transmite TVR MOLDOVA.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna decembrie, cei mai mulți bani (circa 48 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 18 milioane de lei) și preparatele compensate pentru tratamentul copiilor în staționar de zi (peste 3,6 milioane de lei), menționează CNAM. 

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 5,1 milioane de lei. De dispozitive medicale pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 17 mii de persoane cu diabet zaharat, iar de dispozitive medicale pentru pacienții care necesită stome – 443 beneficiari.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.

Articole similare