Publică un anunț
piatasud.md

În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale

În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale

În Republica Moldova urmează să fie construite locuințe sociale, iar unele cămine studențești și aziluri de bătrâni vor fi renovate. Parlamentul a ratificat astăzi, un acord de grant și altul de împrumut care prevăd acest lucru, comunică MOLDPRES.

Astfel, 1600 de persoane vor beneficia de cele 450 de locuințe sociale care urmează să fie construite. De asemenea, de căminele studențești și de azilurile pentru bătrâni renovate vor beneficia peste 1400 de persoane. Lista căminelor pentru elevi și studenți și a azilurilor pentru bătrâni urmează a fi stabilită de Guvern.

Pentru implementarea proiectului, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un împrumut de 20 de milioane de euro. Împrumutul este oferit pentru 20 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani. De asemenea, pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică, vor fi acordate două granturi suplimentare. Din Fondul de Investiții Verzi și Sociale va fi alocat un milion de euro, iar din Fondul E5P – încă șase milioane de euro.

Împrumutul urmează a fi debursat până la finele anului 2030.

Articole similare