Publică un anunț
piatasud.md

Inventar de 10 mii de dolari a fost donat Spitalului raional Cahul // VIDEO

Astăzi au fost transmise către Spitalul raional Cahul 60 de seturi de pat: saltele, perne, pături, lenjerie de pat, dar și o stație de călcat haine și o mașină automat de uscat haine. 

Donația vine din partea Primarului Nicolae Dandiș printr-un proiect finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova: „Este vorba despre o donație pentru spitalul nostru, în cadrul unui proiect realizat de mine în calitate de absolvent al programelor de schimb americane, în cadrul uni program de granturi mici. Este vorba de un suport financiar din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în valoare de 10 mii de dolari”. 

„Vreau pe aceasta cale să mulțumesc poporului american, Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, personal Ambasadorului pentru aceste proiecte importante menite să susțină instituțiile medicale din Moldova, în particular din Cahul, pentru a lupta cu pandemia, pentru a ajuta cetățenii din Cahul pentru a crea condiții mai bune în spitalele noastre” ne-a declarat Nicolae Dandiș. 

Pe de altă parte, Directorul Spitalului raional Cahul, a mulțumit pentru suport și a menționat că suportul din partea primăriei municipiului Cahul pentru instituția pe care o conduce este unul permanent și consecvent. 

„Domnul primar găsește acele stringent necesare Spitalului raional Cahul. Deja nu este primul lot de ajutor. Este important că există o continuitate, este o viziune pe termen mediu și lung. Au fost aduse paturi, echipamente medicale, acum vedem și saltele cu lenjerie, cu perne, astfel ca pacienții să aibă și un grad de confort mai mare atunci când au „nenorocirea” să fie internați” a declarat Oleg Creciun.

Potrivit Directorului Spitalului, inventarul va merge în secțiile spitalului, inclusiv în secțiile unde sunt internați pacienții cu COVID-19.  

Articole similare