Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul va fi elaborată Strategia de dezvoltare culturală. Comunitatea a beneficiat de 30 mii euro grant

La Cahul va fi elaborată Strategia de dezvoltare culturală. Comunitatea a beneficiat de 30 mii euro grant

Uniunea Europeană prin programul EU4Culture a lansat un concurs de propuneri pentru a sprijini orașele care nu sunt capitale, din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina să elaboreze strategii de dezvoltare culturală.

Mun. Cahul a devenit beneficiar al unui grant în valoare de 30 mii euro din partea Uniunii Europene pentru a elabora Strategia de dezvoltare culturală, iar următorul pas este implementarea Strategiei, pentru care, Uniunea Europeană va oferi 300 mii euro. În acest proces, pe lângă municipiul Cahul este implicat și mun. Orhei. 

„Pentru noi acest premiu/grant, este dedicat întregii comunități cahulene implicată în dezvoltarea și susținerea culturii locale, tuturor instituțiilor culturale și de învățământ din mun.Cahul (Ansamblurile de dans “Iuventa”, “Izvoraș”, “Bobocelul”, Filarmonica mun.Cahul, Școala de muzică  “M.Cebotari”, Școala de Arte Plastice, Colegiul “Iulia Hasdeu”, Palatul de Cultură “N.Botgros”, Teatrul “B.P.Hasdeu”, Muzeul Ținutului Cahul, Centrul de Creație “Luceafărul”, Universitatea de Stat “B.P.Hasdeu”, cluburile și școlile sportive), echipei responsabile de Managementul Proiectelor la Primăria mun.Cahul (coordonată de dna. viceprimar Stella Bădin), activității în decursul anilor a dnei viceprimar  ce coordonează domeniul culturii, Tatiana Romaniuc, sub conducerea și susținerea dlui Primar Nicolae Dandiș. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru elaborarea și implementarea unei strategii de impact cultural aici la noi, în Cahul” se spune în comunicatul primăriei Cahul.

Proiectul de patru ani EU4Culture, finanțat de Uniunea Europeană, vizează sectorul cultural și creativ din țările Parteneriatului Estic, cu scopul de a sprijini dezvoltarea culturii ca motor de creștere și dezvoltare socială în întreaga regiune.

Articole similare