Publică un anunț
piatasud.md

Lucrările de construcție a sectorului de drum Porumbrei – Cimișlia sunt îndeplinite în volum de 41%

Lucrările de construcție a sectorului de drum Porumbrei – Cimișlia sunt îndeplinite în volum de 41%

În prezent, lucrările de construcție a 19 km ai drumului național M3, sectoarele Porumbrei – Cimișlia, înregistrează un progres de îndeplinire în volum de peste 41%, iar construcția a 18 km ai drumului de ocolire a orașului Comrat arată un progres de peste 39%, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). 

Datele au fost enunțate în cadrul unei ședințe online de astăzi, cu participarea reprezentanților ASD, mediatorului din cadrul Comisiei de Adjudecare a Disputelor, Nigel Grout, reprezentanților antreprenorului  și companiilor care supraveghează efectuarea lucrărilor de construcție.

Părțile au discutat despre progresul lucrărilor de construcție pe traseele nominalizate, înregistrat de la ultima ședință, dificultățile cu care se confruntă antreprenorul la executarea contractelor și neînțelegerile care ar putea apărea între părți, astfel încât orice dispută să poată fi prevenită și soluționată.

Ședințele cu mediatorul, în calitate de mecanism preventiv pentru monitorizarea și asigurarea implementării proiectului, sunt stabilite o dată la trei luni sau mai des, în funcție de dificultățile apărute în executarea contractelor.

Contractele, cu o valoare a investiției de peste 59 milioane de euro, acordate de Banca Europeană de Investiții, au fost încheiate cu compania ONUR la începutul lunii septembrie a anului 2018, termenul de finalizare a lucrărilor fiind sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022.

Articole similare