Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu: Intimidarea primarilor trebuie să înceteze

Maia Sandu: Intimidarea primarilor trebuie să înceteze

Șefa statului vine în apărarea primarilor din țară care sunt supuși presiunilor, în plină campanie electorală de către reprezentanții unor partide politice și ai organelor de control.  

„Intimidarea primarilor trebuie să înceteze. Odată cu apropierea alegerilor, primesc tot mai multe semnale despre intensificarea presiunilor asupra primarilor și a liderilor locali din partea reprezentanților unor partide politice și ai organelor de control. Aceste informații vin din regiuni, despre ele îmi vorbesc primarii cu care discut atunci când merg în teritoriu. De asemenea, ele ne-au fost semnalate de membrii Congresului Autorităților Publice Locale (CALM)” a scris Președinta țării pe pagina s-a de facebook.

CITEȘTE ȘI: Socialistul Vasile Bolea a solicitat să fie verificat modul în care sunt utilizați banii publici de către primăria municipiului Cahul

Maia Sandu declară că presiunile iau diferite forme: controale și verificări nemotivate, vizite inopinate, preluarea documentelor contabile, blocarea conturilor, fără motiv întemeiat. Scopul lor este „convingerea” primarilor incomozi să permită folosirea resurselor administrative ale comunității în favoarea unui sau altui partid politic.

„Lupta politică trebuie să se facă prin alte mijloace! Campania electorală parlamentară nu poate afecta activitatea autorităților locale, iar cetățenii trebuie să poată alege liber, fără ingerințe administrative. Autonomia locală este esențială pentru dezvoltarea țării noastre și trebuie respectată” a mai adăugat Președinta .

CITEȘTE ȘI: Nicolae Dandiș: Primăria Cahul lucrează spre deosebire de alții. Asta trebuie să aprecieze Cahulenii nu Bolea

Maia Sandu declară că primarii au în persoana sa un aliat și un sprijin și îi îndeamnă să anunțe Președenția despre abuzurile la care sunt supuți: „Vom avea grijă ca acestea să fie făcute publice, iar cei care le comit să fie documentați corespunzător pentru a fi trași la răspundere conform legii”.

Articole similare