Publică un anunț
piatasud.md

Mitropolia Basarabiei a condus o delegație de 8 medici, 3 ambulanțe și un microbuz dotat cu echipament medical cu destinația Odessa și Mariupol din Ucraina

Mitropolia Basarabiei a condus o delegație de 8 medici, 3 ambulanțe și un microbuz dotat cu echipament medical cu destinația Odessa și Mariupol din Ucraina

Deutsches Rotes Kreuz (DRK) – Crucea Roșie din Germania în colaborare cu Mitropolia Basarabiei a trimis o delegație de 8 medici, 3 ambulanțe și un microbuz dotat cu echipament medical cu destinația Odessa și Mariupol din Ucraina.

Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilier Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, a condus o delegație de medici germani ce vor face voluntariat în orașele Odessa și Mariupol din Ucraina, cel din urmă fiind grav afectat de război.

Acțiunea lor se va desfășura pe o perioadă de trei săptămâni, timp în care, misiunea prioritară este de a asigura asistență medicală urgentă victimelor războiului din cele două orașe ucrainene.

„Profesioniști și oameni simplii din toate colțurile lumii vin în ajutorul poporului ucrainean, de aceea, Noi, Mitropolia Basarabiei, cu atât mai mult, ne implicăm activ în toate domeniile de activitate pentru a aduce suport tuturor celor care au nevoie” a menționat Pr. Arhid. Constantin Olariu.

Francois Mounis, Head of Delegation of the Internațional of the Red Cross, ICRC Moldova, a transmis un mesaj de mulțumire Mitropoliei Basarabiei pentru implicarea activă în ajutorarea refugiaților din Ucraina.

“Permiteți-mi să vă mulțumesc din toată inima pentru sprijinul dumneavoastră neprețuit. Sprijinul dumneavoastră amabil ne-a permis să ne urmărim misiunea umanitară pentru persoanele afectate de criza din Ucraina” a declarat Francois Mounis.

Articole similare