Publică un anunț
piatasud.md

Primarul la întâlnirile cu cetățenii: Unde oamenii se mobilizează, noi ne implicăm cu tehnica și materialele necesare

Primarul la întâlnirile cu cetățenii: Unde oamenii se mobilizează, noi ne implicăm cu tehnica și materialele necesare

Primarul municipiului Cahul, Nicolaie Dandiș, s-a întâlnit pe 27 iulie seara cu locuitorii raionului Micro-15 pentru a discuta despre cum poate fi îmbunătățită calitatea vieții din zonă.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate probleme, soluții și întrebări, la care au primit răspuns din partea primarului.

Principalele discuții s-au axat pe subiectul ce ține de amenajarea a 3 platforme de gunoi și a locurilor de parcare, proiecte ce urmează să fie implementate cât de curând posibil, conform promisiunilor primarului.

Acesta a subliniat că mobilizarea oamenilor este esențială în acest caz și că administrația municipală se va implica cu tehnica și materialele necesare pentru a aduce îmbunătățiri concrete în aceste domenii.

„Unde oamenii se mobilizează, noi ne implicăm cu tehnica și materialele necesare”, a spus Nicolae Dandiș.

O altă problemă care îi preocupă pe cetățeni este legată de circulația autoturismelor în preajma școlii și a grădiniței, unde situația este problematică, în special în timpul orelor de vârf.

Lipsa indicatorilor și a marcajelor rutiere, duce la confuzii și accidente rutiere. În acest sens, cetățenii au solicitat o intervenție rapidă pentru a asigura o circulație sigură și ordonată pe str. Orhei intersecție cu str. Caragiale, pentru siguranța cetățenilor și în special a copiilor care frecventează instituțiile respective. Totodată, a fost ridicată problema drifturilor nocturne, care pun în pericol siguranța și liniștea comunității.

Necesitatea unei farmacii în zonă a fost, de asemenea, o temă de discuție. Lipsa căreia reprezintă o problemă pentru comunitate, mai ales pentru persoanele în vârstă. Cu toate acestea, primarul a menționat că anterior un agent economic a solicitat permisiunea pentru a construi o farmacie, însă autoritățile naționale nu i-au permis activitatea, bazându-se pe unele regulamente ce țin de numărul farmaciilor raportat la numărul de locuitori într-un oraș. Menționăm că farmaciile care ar urma să se deschidă în micro-raionele municipiului, sunt parțial scutite de plata unor taxe și impozite locale.

Printre problemele enumerate, s-a adus în discuție majorarea cu 50% a prețului pentru apă și, de asemenea, locuitorii Micro-15 mai solicitat intervenții de reparație și întreținere a acoperișurilor de către Gospodăria Comunală locativă.

La final, Primarul împreună cu un grup de cetățeni au mers să identifice și să măsoare locurile unde vor fi amenajate parcările.

Următoarea întâlnire cu cetățenii va avea loc Luni, 31 iulie în sectorul Lapaevca, str. Sanatoriului 4, cu începere de la ora 18:00.

Întâlnirile primarului mun. Cahul cu cetățenii în cartiere sunt organizate în cadrul proiectului „Autorități transparente – comunități implicate” implementat de A.O. Cahul 2030 în cadrul programului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova” dezvoltat de People in Need Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Articole similare