Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Consider aceasta situație drept un boicot

Nicolae Dandiș: Consider aceasta situație drept un boicot

Declarațiile au fost făcute de către primarul municipiului Cahul pe 6 septembrie, la circa o oră de la ora stabilită pentru ședința ordinară a Consiliului municipal care nu s-a întrunit.

„Consider aceasta situație drept un boicot a acestor 2 fracțiuni în special (PCRM și PPPN n.r.), sau acelor consilieri care lipsesc nemotivat. Vreau ca cetățenii și cahulenii să cunoască acest lucru. Au fost incluse pentru ședința de astăzi 20 de chestiuni pe ordinea de zi. A avut doar o comisie cvorum. Majoritatea întrebărilor sunt foarte importante pentru cahuleni” s-a adresat domnul primar celor 11 consilieri prezenți la moment în sala de ședințe.

Totodată, domnul Dandiș a făcut o aluzie la ședința consiliului din 14 august, convocată de 1/3 dintre consilieri și la care nu a fost prezent: „Dacă nu am fost prezent aceasta nu înseamnă că nu puteau fi examinate acele întrebări. Daca este o reacție de răspuns este o încălcare și a legii. În cel mai scurt timp va fi convocata o alta ședință pentru a examina aceste întrebări”. 

„Va îndemn la colaborare. Dacă cineva din consilieri consideră că o sa ne jucăm așa în continuare: care vine, nu vine, sau vor să demonstreze cine este mai important, în felul acesta nu rezolvam problemele orașului. Vă îndemn la participare și la examinarea acestor decizii pentru a adopta soluțiile care se cer. Acei care i-am enunțat că sunt prezenți nemotivat – este pur și simplu o atitudine iresponsabilă din partea lor” a punctat domnul primar.

Precizăm că ședința anunțată pentru 6 septembrie ora 10:00 nu a avut loc pe motiv că nu a fost prezent numărul minim de consilieri. Din 27 de aleși locali, în sala de ședință au fost prezenți doar 12.

Articole similare