Publică un anunț
piatasud.md

Nicoleta Vineș și Buchetele din Fluturași

Nicoleta Vineș și Buchetele din Fluturași

Nicoleta este elevă a Colegiului „Iulia Hașdeu” din Cahul, are 18 ani, și în timpul său liber aceasta face buchete cu luminițe colorate, fluturași, și magie.

Mi-a spus că i-a venit ideea să construiască buchete din fluturași din pasiunea de a crea ceva propriu, combinând pasiunea pentru aranjarea și împachetarea buchetelor cu un aspect special, nemaivăzut pe piață.

„Mie îmi plăcea foarte mult să fac buchete, dar vroiam să le fac pe ale mele, deși nu aveam posibilitatea să aduc flori de departe. Nu aveam suma necesară, acolo trebuiau mai mulți bani, și m-am gîndit să fac ceva mai micuț. Cu fluturași – mi s-a părut cea mai bună idee” ne-a relatat Nicoleta.

Primii săi cumpărători aceasta i-a întâlnit la locul de muncă, printre cei ce doreau flori, însă, nu erau satisfăcuți de firea lor plăpândă. Solicitate pentru ocazii speciale, precum zilele de naștere, ziua îndrăgostiților, mica sa afacere începu să prindă aripi.

„Au fost perioade când serviciul nu a fost solicitat de loc, dar câte o dată, veneau 4 comenzi, din senin. Poate atunci erau mai mulți sărbătoriți, nu știu. Acum cel mai solicitat e pentru 14 februarie. Am de curând o comandă tocmai din Drochia, în capătul celalt a Moldovei. Am pus tot într-un colet, și l-am dat prin poștă. Sunt pe care le transmit și prin rutiere. Acum când mă duc la lucru merg cu dânsul în brațe, lumea se miră, și mă întreabă dacă eu l-am făcut” ne-a mai spus Nicoleta.

Mi-a recunoscut că buchetele nu sunt foarte ușor de întocmit, un buchet, în medie ia 5 ore pentru a fi finisat.

„E un pic obositor, dar mă bucur. E bine că investești mai puțin pentru materiale, dar te chinui foarte mult la fiecare amănunt. Să lipești fluturașul, să-l usuci, iar să-l lipești, durează foarte mult, trebuie să ai răbdare și să îți placă” ne-am mai spus Nicoleta.

La granturi, sponsorizări, aceasta mi-a spus că nu a participat, iar finanțarea micului său business a fost din economii. Procurase toate materialele necesare, însă nu prea îi reușea. După un timp încerca din nou, până când s-a primit un buchet, deși nu era perfect.

„E greu. Țin minte că am adus primul meu buchet la florărie, și nimeni nu înțelegea ce e, spuneau că e doar o bucățică de material, nimeni nu era interesat. Apoi, când am început să-l înfrumusețez mai bine, să pun luminițe mai puternice, atrăgea privirile. Primul meu buchet, cred că a stat în jur de 3 săptămâni”, ne-a relatat Nicoleta.

Mi-a mărturisit că este conștientă de aspectul ecologic al buchetelor, unele materiale fiind nereciclabile, și că se gândește la înlocuirea unor materiale. De asemenea, mi-a povestit cu drag despre cei ce o sprijină și ajută, iubitul său, sora, fratele. A afirmat că fără ajutorul lor, dar și a altora, nu ar fi reușit.

Raileanu Olga

Articole similare