Publică un anunț
piatasud.md

O tânără din Ucraina a fost reținută pentru corupere activă la frontieră, oferind mită unui polițist pentru a permite intrarea în Moldova unui prieten cu refuz de intrare

O tânără din Ucraina a fost reținută pentru corupere activă la frontieră, oferind mită unui polițist pentru a permite intrarea în  Moldova unui prieten cu refuz de intrare

A oferit mită polițistului de frontieră ca ultimul să permită intrarea în Republica Moldova pentru un prieten care avea deja pe numele său refuz de intrare în țara noastră. Este fapta ilegală a unei tinere din Ucraina, reținută pentru 72 de ore.

Astăzi, 2 aprilie 2023, în punctul de trecere a frontierei Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat cetățeanul Georgiei însoțit  de prietena lui – cetățeancă a Ucrainei. 

La examinarea documentului de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că acum cinci zile în Aeroportul Internațional Chișinău georgianul primise refuz de intrare R. Moldova. Fiind aflat acest fapt, în cadrul audierilor cetățeanca Ucrainei a insistat să fie permisă intrare în Moldova pentru prietenului ei georgian, în acest sens oferind mită în mărime de 200 dolari. Angajatul Poliției de Frontieră a avertizat persoana că fapta sa atrage răspundere penală, însă străina a continuat acțiunile sale ilegale. Ca urmare, cazul de corupere activă a fost denunțat către DGT Sud al CNA.

Cetățeanca Ucrainei este reținută pentru 72 ore, în baza art.166 CPP al RM, și va fi plasată în izolator CNA, iar pentru cetățeanul Georgiei s-a aplicat măsura de refuz de intrare în R. Moldova.

Articole similare