Publică un anunț
piatasud.md

Orașul Cahul a intrat în anul nou fără buget!

Orașul Cahul a intrat în anul nou fără buget!

Aleșii locali nici în ultima zi a anului 2015 nu au putut să adopte bugetul orașului pentru anul 2016.

Cu toate că la ședința din 18 decembrie, consilierii au amânat proiectul propus de către aparatul primarului pentru următoarea ședință, acesta nu a fost nici măcar inclus în ordinea de zi.

La data de 18 decembrie, Tatiana Fulea, Președintele Comisiei Buget a motivat excluderea din ordinea de zi a ședinței a întrebării cu privire la adoptarea bugetului orașului în prima lectură motivând că comisia nu a dat nici un aviz la această întrebare și este necesar de a mai lucra la întrebare. 

La data de 31 decembrie, același consilier dna Fulea a propus includerea de zi a ședinței proiectul de decizie prin care va fi aprobat bugetul în prima lectură, declarând că comisia de specialitate a dat aviz pozitiv la proiectul dat. 

„Stimați Consilieri, am avut informații că s-ar dori includerea suplimentară în ordinea de zi a întrebării cu privire la adoptarea bugetului în prima lectură. Eu am discutat cu unii consilieri: e bine dacă se solicită examinarea bugetului să  fie în ambele lecturi, sa fie complex. Nu cred că e corect în 2015 să aprobăm în prima lectură și în a doua lectură în 2016 nu știu când. Doamna președinte a comisiei, vă propun  să vă retrageți propunerea și să examinăm la următoare ședință bugetul în prima și în a doua lectură. Este propunerea mea, așa este corect și legal și o să o includ în ordinea de zi și o să aprobăm pe toate în ansamblu” a declarat Nicolae Dandiș, Primarul orașului Cahul.

La solicitarea primarului, doamna Fulea și-a retras solicitarea de includere în ordinea de zi a proiectului menționat, fiind somată și de consilierul independent Vasile Vanțevici care a declarat că includerea în ordinea de zi a astfel de chestiuni este prerogativa exclusivă a primarului orașului. 

Precizăm că, în perioada 10 decembrie – 22 decembrie au fost anunțate 7 ședințe a comisiei de specialitate Buget și Finanțe, dintre acestea au avut loc 5 iar la 2 ședințe, în această perioadă nu a fost cvorum.

Potrivit datelor oferite de Pavel Anton, Președintele fracțiunii PCRM din consiliu, vă prezentăm mai jos un infografic cu prezentarea consilierilor care au participat la ședințele enunțate mai sus.   

Articole similare