Pandemia nu-i obstacol pentru actorie // VIDEO
În acest an, pandemia a stopat activitățile multor cercuri de creație. Din luna septembrie, tot mai mulți conducători artistici șia-u reluat activitățile tradiționale. Nu a rămas în urmă nici cercul de actorie din orașul Cahul.
Pe zi ce trece, viitorii actori învață ce este teatrul, savurând din clipele petrecute față în față.
Alina Carp: Orele decurg așa și cum au fost și până la pandemie, chiar începem să lucrăm și la piese noi pentru copii, ne pregătim acum pentru sărbătorile de iarnă și ei au un motiv în plus să vină la ore, să frecventeze orele și văd că le aduce asta plăcere.
Toamna când au început să activeze școlile și toate instituțiile de învățământ, am văzut că le-au lipsit orele noastre la măiestria actorului, fiindcă în timpul pandemiei am lucrat online și vreau să spun că a fost foarte greu pentru mine.
După părerea profesoarei, actoria este o parte a artei, care nu poate fi învățată online, iar copiii au nevoie întotdeauna de mișcare și progres.
Neapărat copilul trebuie să se dezvolte, să progreseze, mai ales dacă are aptitudini în sfera actoriei, artistismului. Copilul trebuie în permanență să aibă activitate, dar dacă activitatea aceasta îi aduce plăcere, atunci cu siguranță vor fi și rezultate frumoase.
Din cauza situației pandemice, grupele de actori s-au micșorat până la maximum 9 persoane, iar elevii au devenit tot mai dornici de interacțiune.
Vlada Maftei: Cel mai mult la lecțiile de actorie îmi plac studiile pe care le facem, îmi place că suntem uniți între noi….am început să lucrăm la o piesă nouă-Școala Albinuței. Îmi place cel mai mult că vom lucra cu copii și sper să le placă spectacolul. În pandemie am lucrat la alt spectacol, însă pandemia ne-a cam dat planurile peste cap cu acest spectacol….dar am revenit cu un spectacol nou și sper să încântăm inimile spectatorilor.
Daria Nastasiu: Eu de mică vroiam să devin ceva vedetă sau ceva de genul acesta și cred că actoria mă va ajuta mult în asta.
Viitorii actori au planuri mărețe, se simt încântați de montarea a noi spectacole și abia așteaptă să urce pe scenă.
Mihai: Acum noi putem să vorbim, să comunicăm, să ne învățăm din nou să lucrăm în echipă. Acum noi facem Școala Albinuței după poezilei lui Grigore Vieru…Sunt greierașul, fiindcă seamăn cu un greieraș.
În sala a venit și absolventa cercului de actorie, Arina Crețu, care, dese ori, își ajută profesoara. Aceasta crede că acum totul este diferit față de anii în care a învățat ea, dar știe că cei mici s-au deprins deja cu toate restricțiile.
Arina Crețu: Trebuie să privim latura pozitivă a acestor evenimente, desigur este destul de greu să le identificăm, dar, depășind aceste greutăți devenim mai puternici, această pandemie ne-a schimbat….aici am învățat multe lucruri, am cunoscut prieteni, care deja de mult timp suntem împreună și păstrăm relațiile. Am învățat multe lucruri care îmi prind bine acum.
Stand up: Dacă până la pandemie micii actori prestau în această sală practic în fiecare zi, situația COVID-19 le-a limitat jocul.
Chiar și așa, spiritul actoricesc al acestor copii nu a dispărut, iar ei se bucură tot mai mult de interacțiunea reală cu colegii.