Publică un anunț
piatasud.md

Pasha Parfeni va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2023

Cunoscutul cântăreț Pasha Parfeni, cu piesa ”Soarele și Luna”, a câștigat aseară finala selecției naționale, acumulând 53 de puncte din partea juriului și 12 – din partea publicului, informează MOLDPRES.

Prestația concurenților a fost apreciată de un juriu în frunte cu compozitorul Gheorghe Mustea. În competiție au mai participat: Donia cu piesa „Red Zone”, OL cu piesa „Why You Play It Cool”, Victor Gulick cu piesa „Let’s dance”, Surorile Osoianu cu piesa „Bade, bădişor, bădiţă”, COSMINA cu piesa „Indestructible”, NÖRDIKA cu piesa „Damn and down”, Aliona Moon cu piesa „Du-mă” și SunStroke Project cu piesa „Yummy Mommy”.

Anul acesta, la cea de-a 67-a ediție a concursului ESC, care se va desfășura la Liverpool (Marea Britanie), vor participa 37 de ţări. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision. Restul de șase, Ucraina – în calitate de câștigătoare a ediției 2022, împreună cu celelalte așa-numite „5 mari” țări plătitoare participante (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale, fiind calificate direct în marea finală din 13 mai.

Republica Moldova participă la acest concurs din anul 2005, când s-a clasat pe locul 6, în urma prestației trupei Zdob și Zdub, cu „Bunica bate toba”. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.

Articole similare