Publică un anunț
piatasud.md

Peste 1800 de locuri libere pentru vaccinare în centrele din județul Galați

Peste 1800 de locuri libere pentru vaccinare în centrele din județul Galați

Cahulenii care intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 în România o pot face la centrele de vaccinare din județul Galați, unde sunt la moment 1800 de vaccine disponibile.   

Potrivit viata-liberă.ro, serurile disponibile sunt fabricate de Pfizer sau de Moderna. Totuși, niciunul dintre aceste locuri nu se află în municipiul Galați. Concomitent, continuă și vaccinarea cu AstraZeneca, iar pentru acest produs nu este nevoie de o programare prealabilă în platforma pusă la dispoziție de autorități.

Datele de pe portalul vaccinare-covid.gov.ro arată că luni, la prânz, în județul Galați erau disponibile pentru vaccinare peste 1.800 de locuri. Cele mai multe, 869, erau pentru vaccinul Pfizer, alte 613 pentru Moderna, iar 376 pentru AstraZeneca.

În ceea ce privește situația valabilă pentru fiecare centru de vaccinare din județ, tot luni se atesta  următoarea situație: pentru vaccinarea cu Pfizer erau disponibile 155 de locuri la Centrul 1 de la Casa de Cultură din Târgu Bujor, 245 de locuri la Sala de sport din Berești, 287 de locuri la Căminul Cultural Cosmești și 196 de locuri la Căminul Cultural „Tache Avramescu” din Cudalbi; pentru Moderna, erau disponibile 309 locuri la Centrul de vaccinare Târgu Bujor, 158 la Căminul cultural Ivești din satul Bucești și 148 de locuri la Centrul de vaccinare de la școala gimnazială din Corod; pentru AstraZeneca, erau libere 202 locuri la Oficiul Prefectural Tecuci și alte 177 de locuri în municipiul Galați, la centrul de la Baza sportivă „Siderurgistul”. 

Potrivit sursei, în ciuda noilor locuri disponibile față de cele care erau libere săptămâna trecută, aproximativ 7.500 de gălățeni se aflau, luni, pe listele de așteptare. Cei mai mulți dintre ei s-au înscris pentru Pfizer, dar sunt și câteva sute de persoane care au ales Moderna sau AstraZeneca.

Pe parcursul acestei săptămâni, alte două tranșe de vaccinuri împotriva COVID-19 vor fi aduse de la Constanța la Galați, de unde vor fi distribuite către centrele de vaccinare din tot județul.

În ceea ce privește vaccinarea fără programare cu AstraZeneca, persoanele se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin și în care sunt locuri disponibile. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare. 

În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19. Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, precizează autoritățile.

Articole similare