Publică un anunț
piatasud.md

Poliția de Frontieră a reținut un suspect din UTA Găgăuzia bănuit de organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni | VIDEO

Poliția de Frontieră a reținut un suspect din UTA Găgăuzia bănuit de organizarea  migrației ilegale a cetățenilor ucraineni | VIDEO

În cadrul unei conlucrări coordonate între structurile specializate ale Poliției de Frontieră, în regiunea UTA Găgăuzia au fost desfășurate percheziții domiciliare într-un caz de organizare a migrației ilegale. Un cetățean moldovean în vârstă de 38 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, inclusiv ridicat automobilul acestuia.

Conaționalul este bănuit de implicare în organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, informații și date stabilite în cadrul investigațiilor ample începute în februarie 2024. 

Astfel, în data de 19 martie 2024, ofițerii de investigații și de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Vest, în colaborare cu ofițerii din Direcția regională Sud și cei din Direcția Acțiuni Speciale la Frontieră, au descins la domiciliul bănuitului. Ca urmare, au fost descoperite și ridicate dovezi clare ale săvârșirii infracțiunii, printre care un autovehicul utilizat în transportarea migranților, dispozitive de comunicație mobilă, mijloace de stocare a informațiilor și alte probe relevante.

În prezent, investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii tuturor figuranților și circumstanțelor. Menționăm că suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție, conform principiilor juridice în vigoare, în timpul desfășurării acestui proces.

Articole similare