Publică un anunț
piatasud.md

Polițiștii au denunțat 11 șoferi care le-au propus mită

Polițiștii au denunțat 11 șoferi care le-au propus mită

Unsprezece șoferi au fost denunțați de polițiști pentru corupție în ultima săptămână, în diferite raioane ale țării. Aceștia au încercat să mită agenții de patrulare pentru a nu fi sancționați pentru diverse contravenții.

Unul dintre cazuri a avut loc pe strada Aerodromului din Bălți, unde un șofer de 34 de ani a fost stopat pentru că avea parbrizul din față umbrit. În timpul verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deținea polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Pentru a evita sancțiunea, bărbatul a pus o bancnotă de 50 de euro pe bancheta din față a automobilului de serviciu.

Un alt caz grav a fost înregistrat în localitatea Drăgușeni din raionul Hîncești, unde un șofer de 51 de ani a fost prins conducând în stare de ebrietate. Bărbatul a încercat să scape de pedeapsă oferind 500 de euro polițiștilor. În urma refuzului, acesta s-a ales cu două dosare penale: pentru darea de mită și pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic.

Un caz similar a avut loc și în Chișinău, unde un șofer de 25 de ani, cetățean străin, a depășit limita de viteză și a ignorat semnalul de interzicere al semaforului. La solicitarea documentelor, s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere. Bărbatul a încercat să mită polițistul cu 100 de dolari.

Toate cazurile sunt investigate de organele de drept. Inspectoratul General al Poliției reamintește că nu tolerează actele de corupție și condamnă ferm asemenea comportamente din partea angajaților săi.

Reamintim că, Inspectoratul General al Poliției nu tolerează și condamnă actele de corupție printre angajații săi.

Articole similare