Publică un anunț
piatasud.md

Polițiștii de frontieră au primit echipamente speciale achiziționate cu suportul SUA

Polițiștii de frontieră au primit echipamente speciale achiziționate cu suportul SUA

 Polițiștii de frontieră au primit echipamente speciale și vehicule off-road achiziționate în cadrul Proiectului Pilot „Inițiativa de securizare a Frontierei Verzi între Republica Moldova şi Ucraina”, lansat în anul 2018 și finanțat de către Departamentul Energiei din SUA, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de donare oficială a echipamentului și tehnicii speciale au fost prezenți șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza și coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari.

Evenimentul a demarat cu prezentarea vehiculelor şi a echipamentului special cum ar fi: detectoare de radiații, monoculare, binocluri, lanterne tactice, vehicule de patrulare off-road, vehicule pentru transportarea angajaților, stații radio, veste tactice. 

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a adresat recunoștință reprezentanței americane pentru colaborarea și susținerea manifestată în cadrul Programului de Asistență la Controlul Exportului și Securitatea Frontierei al Departamentului de Stat al SUA.

Și coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari, a punctat importanța realizării unor astfel de proiecte strategice. Au fost date asigurări pe linia menținerii și continuării bunelor relații de cooperare bilaterală, în vederea garantării nivelului cuvenit de securitate și siguranță la frontiera de stat a Republicii Moldova.

Articole similare