Publică un anunț
piatasud.md

Precizările Danube Logistics şi Trans-Oil despre incendiul violent care a avut loc în Portul Giurgiuleşti

Precizările Danube Logistics şi Trans-Oil despre incendiul violent care a avut loc în Portul Giurgiuleşti

După incendiul care a izbucnit ieri la Giurgiulești, compania „Danube Logistics”, operatorul și investitorul general al Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), a venit mai multe precizări. 

Potrivit lor, incidentul din dimineața zilei de 16 ianuarie, s-a produs la unul din rezervoarele pentru păstrarea șrotului de floarea soarelui ce aparține „Danube Oil Company”, societate afiliată Grupului Trans-Oil, cu statut de rezident în PILG, transmite publika.md

„Incendiul a fost localizat de pompieri la ora 12:00, iar în continuare angajații IGSU desfășoară misiunea de stingere. La moment nu există pericol de răspândire. În urma incidentului, nu au fost raportate victime, infrastructura adiacentă de pe teritoriul PILG nu a fost afectată, iar activitatea portului continuă în regim normal”, precizează Danube Logistics.

Şi Danube Oil, compania care gestionează uzina de ulei unde a avut loc incendiul, a menționat, într-un comunicat de presă, că flăcările au izbucnit din cauza unei pene de curent, astăzi, la ora 6.49 dimineața, la silozul nr 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei.

„Incendiul a fost localizat și stins la ora 7.40 dimineața. În urma incendiului nu a avut de suferit nicio persoană, nu au fost cauzate daune pentru infrastructura adiacentă silozului nr 6 – nu este blocat accesul către calea ferată, nu este blocat accesul către uzina de ulei Danube Oil. Prin incendiu a fost afectat doar silozul nr 6 al elevatorului de păstrare a șrotului. Activitatea operațională a uzinei Danube Oil Company nu este afectată. Danube Oil activează în regim normal de lucru și livrează șrot prin capacitățile de păstrare a șrotului din Portul Giurgiulești (depozitul de păstrare a șrotului de 4000 tone al Trans Cargo Terminal)”, se arată în declarațiile companiei Danube Oil.

Reamintim, că un incendiu de amploare s-a produs pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești, în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie.

Vezi și: VIDEO // Pericolul de incendiu în Portul Giurgiulești se menține. Încă 3 silozuri în fum

Articole similare