Publică un anunț
piatasud.md

Presa din România: Rușii amenință că vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești

Presa din România: Rușii amenință că vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești

Postul TV din România DIGI 24, citează declarațiile lui Vladimir Saldo, așa-numitul guvernator al regiunii Herson, aflată sub ocupația rusă, care a reacționat la bombardamentul podului Cionhar din regiune de către forțele ucrainene în această dimineață.

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și a podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, citat de DIGI 24.

Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri. Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată, crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.

Articole similare