Publică un anunț
piatasud.md

Primăria s. Crihana Veche a fost reabilitată prin Programul Național „Satul European”

Primăria s. Crihana Veche a fost reabilitată prin Programul Național „Satul European”

Peste 4 500 de locuitori ai satului Crihana Veche, raionul Cahul, vor avea parte de servicii publice acordate într-un edificiu modern și eficient din punct de vedere energetic. Primăria satului a fost reabilitată prin Programul Național „Satul European”.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Guvernului  Republicii Moldova, care a investit 728 de mii de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL).

În cadrul proiectului, au fost efectuate lucrări de renovare a acoperișului și fațadei, asigurându-se confortul și siguranța cetățenilor. Termoizolarea pereților va îmbunătăți eficiența energetică și va reduce costurile de încălzire.

De asemenea, clădirea a fost adaptată pentru a oferi accesibilitate sporită tuturor locuitorii, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă. Astfel, Primăria devine un centru administrativ mai accesibil și mai prietenos cu cetățenii.

Investiția în infrastructura locală reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților și de a oferi un mediu mai bun pentru oamenii de la sate.

Amintim că, programul cuprinde 497 de proiecte, dintre care 173 s-au finalizat cu succes.

Articole similare