Publică un anunț
piatasud.md

Primarul de Cahul: „Lista de oameni concreți care au nevoie de ajutor crește de la o zi la alta”

Primarul de Cahul: „Lista de oameni concreți care au nevoie de ajutor crește de la o zi la alta”

Nicolae Dandiș susține că în baza sesizărilor, în ultima perioadă, familiile cu mai mulți copii sau persoane cu venituri mici s-au adresat pe parcursul timpului cu mai multe probleme și necesități.

„Avem foarte multe sesizări la postările care le-am făcut anterior, inclusiv un număr de telefon care l-am publicat. Anume pe pagina mea de socializare am multe mesaje în privat fiindcă nu toată lumea dorește să publice că are o nevoi de produse alimentare sau alte necesități.”

De asemenea domnul primar ne vorbește despre faptul că această listă de oameni concreți crește de la o zi la alta. Primăria municipiului împreună cu Asociația ”Pro-Lumina” lucrează cu mai multe persoane inclusiv agenți economici care se propun să facă anumite donații cum ar fi produse alimentare și altele.

„Pe lângă faptul că ducem un prânz la medicii de la secția boli infecțioase, se duc produse alimentare sau chiar hrană gata pregătită pentru persoane în vârstă sau  familii care nu prea au produse sau le este greu să pregătească.”

Una din primele  hotărâri a Comisiei Situații Excepționale Naționale a fost un punct expres prin care se sistează activitatea tuturor piețelor. În cadrul comisiei municipale și raionale a fost discutată necesitatea acestora.

Dat fiind faptul că numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 în raionul Cahul este în creștere, deschiderea acestor puncte chiar și ambulante de comerț se amână.

„Sunt în susținerea unor agenți economici, oamenii nu au anumite surse de venit. I-am încurajat având bineînțeles și documentele necesare din partea ANSA și certificat de producător să vină cei care au produse sezoniere pentru a căuta instituții unde să le comercializeze. Am discutat și cu Linella ca cel puțin pentru această perioadă să fie procurate aceste produse sezoniere din localitate, din această zonă pentru a susține economic producătorii locali” menționează Nicolae Dandiș.

Nicolae Dandiș a mai menționat că producătorii autohtoni care au nevoie să comercializeze producția ar putea să-l contacteze la telefon sau pe rețelele de socializare pentru a fii incluși în baza de date a producătorilor autohtoni care se transmite rețelelor comerciale locale.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare