Publică un anunț
piatasud.md

Un moldovean a telefonat de 434 de ori la serviciul de urgență 112 pentru a afla ”Cât este ora”

Un moldovean a telefonat de 434 de ori la serviciul de urgență 112  pentru a afla ”Cât este ora”

De la începutul anului, o persoană a apelat de 434 de ori numărul unic de urgență 112 fără a avea o urgență reală, solicitând doar informația “cât este ora?”.

Mai mult decât atât, la numărul unic de urgenţe 112 sună cetăţeni, care fac glume, farse, pentru a adresa injurii operatorilor, pentru a a solicita diverse informații care nu fac obiectul unei intervenții de urgență, spre exemplu, ora exactă, date de contact ale autorităților, etc.

Cu referire la statistica referitoare la apelurile care nu justifică o urgență, în prezent reprezintă aproximativ 42% din numărul total de apeluri înregistrate la numărul 112, cu o medie zilnică de 2 637 de apeluri.

Persoanele sunt îndemnate să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgență, când sunt în pericol viața, proprietatea sau mediul. Nu sunați la 112 pentru probleme non-urgente! Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol.

Potrivit legii, persoanele care solicită neîntemeiat echipajele de urgență pot fi amendate cu pînă la 3 mii de lei sau penalizate cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 pînă la 60 de ore.

Articole similare