Publică un anunț
piatasud.md

REPORTAJ FOTO/ Fenomenul ”Manta-V”: Un deputat și consilierii raionali – în apărarea patrimoniului raionului

REPORTAJ FOTO/ Fenomenul ”Manta-V”: Un deputat și consilierii raionali –  în apărarea patrimoniului raionului

După ce mai multe servicii desconcentrate au fost transferate în alte localități din sudul țării gen Serviciul Fiscal sau Centrul de Metrologie, actualii guvernanți se pare că s-au împiedicat de o buturugă din raionul Cahul.

După ce s-a vehiculat de mai multe ori că adevăratul scop al fuzionării a două întreprinderi silvice din raionul Cahul ar fi transmiterea a circa 400 de hectare de pădure în subordinea unei întreprinderi silvice noi create la Taraclia, unii reprezentanți ai autorităților se opun.

Astăzi, 6 ianuarie grupul de lucru alcătuit din 7 persoane din cadrul Agenției ”Moldsilva” s-au deplasat la Î.S. Întreprinderea silvo-cinegetică ”Manta-V” ca să continue procesul de fuzionare a acesteia cu Î.S ” Întreprinderea pentru silvicultura Silva-Sud Cahul”.

Alături de angajații Manta V au fost deputatul Ion Groza, un grup de consilieri raionali Cahul ai fracțiunii ACUM și Sergiu Rența, consilier raional Cahul.

Pe site-ul Agenției aceștea au postat astăzi următorul comunicat:

 Agenţia „Moldsilva” a iniţiat procedura de reorganizare a Î.S ” Întreprinderea pentru silvicultura Silva-Sud Cahul” în  vederea  implementării Hotărârii Guvernului  nr. 890/2020 cu privire  la modificarea Hotărârii cu privire  la  reorganizarea unor  întreprinderi  de stat  şi modificarea Regulamentului  privind organizarea  şi funcţionarea  agenţiei  „Moldsilva”,  structurii  şi efectivului-limita  ale  aparatului  central  al acestuia  aprobat prin Hotărârea  Guvernului  nr. 150/2010,  intrată  în  vigoare  la  data publicării  în  Monitorul  Oficial cu nr. 332-342  (7660-7670)la art.  1040 din  data de 11  decembrie 2020  şi conform art. 12 alin. (l)  din Legea 246/2017  cu privire  la  întreprinderea  de stat  şi  întreprinderea  municipală, în  temeiul art.204  alin.  (1), art.208  alin. (1), (3)  prevăzute  în  Codul civil  al Republicii  Moldova. (Ordinul se anexeaza)

Reamintim că aceasta este a 3-a vizită transmisă LIVE de echipa noastră. Pentru a vedea toată discuția dintre angajați și reprezentanții agenției accesați live-le de pe pagina noastră de Facebook.

De asemenea, într-o discuție cu angajații Î.S. Întreprinderea silvo-cinegetică Manta-V, directorul adjunct, Platon Ion a prezentat și Notă Argument semnată de președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa.

În aceasta se menționează:

Reorganizarea întreprinderii de stat sus enunțate ( Î.S. Întreprinderea silvo-cinegetică Manta-V) are ca scop dinamizarea rolului proprietății publice în structura economiei naționale, la menținerea de performanțe sociale și profituri rezonabile, precum și optimizarea cheltuielilor administrative, livrării bunurilor și-sau prestării calitative a serviciilor pădurii către populație.

În scurt timp vom reveni cu noi detalii.

FOTO:

Articole similare