Publică un anunț
piatasud.md

S-a mărit alocația lunară pentru veteranii de război

S-a mărit alocația lunară pentru veteranii de război

Executivul a decis majorarea îndemnizațiilor și alocațiilor oferite pentru cei care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene.

Astfel, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 500 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei.

Proiectul mai prevede că victimele acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, ale acțiunilor de luptă pe teritoriul altor state sau ale acțiunilor de luptă pe timp de pace vor beneficia de alocații lunare majorate de la 1625 la 1850 de lei, în funcție de gradul de dizabilitate. 

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor beneficia de alocații cu 250 de lei mai mari decât în prezent – în valoare de până la 1600 de lei. Totodată, soții supraviețuitori ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, ai persoanelor decedate în război sau care au rămas cu dizabilități vor primi 1000 de lei, față de  750 de lei pe lună, cum este în prezent. 

 În total, pentru ajutorul material anual au fost alocate mijloace financiare de peste 9,9 milioane de lei, iar pentru majorarea cuantumului alocațiilor lunare de stat pentru veteranii de război – 82 milioane de lei.

Articole similare