Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Digitalizarea patrimoniului muzeal și consultanță agricolă: ce proiecte vor fi finanțate la Cahul, în cadrul programului Digital Impact

Digitalizarea patrimoniului muzeal și consultanță agricolă: ce proiecte vor fi finanțate la Cahul, în cadrul programului Digital Impact

Programul Digital Impact, axat pe regiunea Cahul, a anunțat beneficiarii selectați pentru finanțare în prima fază a Programului. Din 27 aplicanți inițiali la Program, 13 au fost pre-selectați în primă etapă, iar 12 dintre ei au prezentat aplicațiile complete și au fost intervievați fizic de Comitetul de Evaluare, pe 31 ianuarie, chiar la Cahul.

În urma unei evaluări complexe, care a inclus atât evaluarea aplicațiilor, cât și interviurile, fiecare aplicant a obținut un punctaj cantitativ. 6 dintre aplicanți s-au calificat pentru finanțare, în baza valorii punctajului și disponibilității bugetului programului.

Astfel, finanțări de până la 780.000 MDL per proiect vor primi 2 instituții publice, 2 organizații non-profit și 2 companii private din regiunea Cahul.

Iată care sunt cei 6 aplicanți selectați și proiectele de digitalizare pe care urmează să le implementeze:

  • Muzeul ținutului Cahul, cu peste 38.000 exponate la activ, va implementa un proiect complex de digitalizare a patrimoniului muzeal, ceea ce va duce la creșterea interactivității și interacțiunii vizitatorilor cu obiectele expuse la muzeu, creșterea numărului de vizitatori și promovarea potențialului turistic al regiunii.
  • Asociația Producătorilor de Struguri de Masă din raionul Cahul și-a propus lansarea serviciilor de consultanță agricolă la distanță pentru membrii asociației, inclusiv prin procurarea unui echipament performant de monitorizare a plantațiilor de viță de vie.
  • SRL Svirol-Agro urmează să implementeze sisteme de optimizare a proceselor agricole de producere prin implementarea unui sistem FMS (Farm Management System) de tip Cloud, compania administrând în prezent un teritoriu de peste 3000 ha.
  • GAL ”Lunca Prutului de Jos” va elabora o platformă de promovare a destinației Lunca Prutului de Jos, cu funcționalități e-commerce și booking incluse.
  • SC SVC INTER SRL și-a propus crearea unor crame digitale a vinului – o idee inovativă menită să acorde suport vinificatorilor în stadiul incipient al producției de vin și vânzarea vinului înainte ca acesta să fie produs.
  • Palatul de Cultură “Nicolae Botgros” urmează să creeze o platformă comună, digitală, pentru administrarea și promovarea tuturor activităților extracurriculare și culturale desfășurate în municipiul Cahul.

Propunerile de proiecte au fost selectate în baza nivelului de inovație propus, digitalizare, calitatea planificării proiectului, a bugetului, dar și impactul potențial al intervenției, atât pentru regiunea Cahul, cât și pentru compania/instituția propriu-zisă.

Pe lângă suportul financiar, aplicanții vor beneficia de mentorat. Acesta va fi asigurat pe întreaga perioada de implementare a proiectelor, pentru a maximiza calitatea și impactul rezultatelor acestora pentru locuitorii regiunii Cahul.

Digital Impact este un program realizat de Startup Moldova ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de ATIC.

Articole similare