Publică un anunț
piatasud.md

Șeful și 6 subalterni de la Postul de Inspecție la Frontieră Giurgiulești ANSA plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul de corupție

Șeful și 6 subalterni de la Postul de Inspecție la Frontieră Giurgiulești ANSA plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul de corupție

Judecătorii de instrucție s-au expus asupra demersurilor procurorilor privind arestarea celor 11 persoane, reținute de CNA în dosarul ANSA, Giurgiulești.

Magistrații i-au plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe șeful Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și pe șase subalterni, iar în privința a patru inspectori a fost aplicat controlul judiciar.

În privința arestaților la domiciliu, instanța a dispus Biroului de probațiune aplicarea brățării de monitorizare. Amintim că, șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție în mai multe dosare, pornite pe fapte de corupție.

Funcționarii sunt învinuiți de perceperea plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Mai multe sume de bani, în diferită valută, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce ancheta.

Articole similare