Publică un anunț
piatasud.md

Spitalul Raional Cahul a primit 5 concentratoare de oxigen, oferite de deputata Elena Bacalu

Spitalul Raional Cahul a primit 5 concentratoare de oxigen, oferite de deputata Elena Bacalu

Este luni și, ca de obicei, înregistrăm o scădere a numărului de infectați cu noul coronavirus. Avem 703 cazuri noi și doar două sunt de import. Din numărul total, 19 sunt lucrători medicali, anunță autoritățile din sănătate. 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 55 rămân conectați la aparate de respirație asistată. În ultimele ore, 42 de oameni au pierdut lupta pentru viață, transmite tv6.md

Pacienții infectați cu noul coronavirus, internați în Spitalul Raional Cahul, vor beneficia de un tratament mai sigur. Instituția medicală a primit cinci concentratoare de oxigen, care sunt extrem de necesare în cazul bolnavilor în stare gravă. Donația a fost posibilă datorită implicării deputatului Platformei „Pentru Moldova” Elena Bacalu, dar și a mai multor agenți economici.

Angajații medicali, care activează în secția COVID-19 din cadrul Spitalului Raional Cahul, spun că aceste utilaje sunt extrem de importante, mai ales acum, când aproape fiecare pacient are nevoie de oxigenoterapie.

LILIA POSTOLACHI șefa Departamentului Terapeutic al Spitalului Raional Cahul: „Majoritatea vin cu o saturație foarte scăzută și de aceea au nevoie de a fi periodic conectați la concentrator de oxigen. Sunt pacienți care necesită 24/24 de ore să fie conectat la aparatul respectiv. Pentru noi acest ajutor este foarte binevenit”.

FEODORA ȘTIRBU, asistent superior Secția Boli Contagioase Spitalului Raional Cahul: „Orice suport, orice ajutor este binevenit pentru secția noastră”.

Specialiștii declară că situația este alarmantă, deoarece numărul pacienților crește de la o zi la alta, iar instituția se confruntă cu un deficit de paturi.

LILIA POSTOLACHI șefa Departamentului Terapeutic al Spitalului Raional Cahul: „În ultima săptămână, practic paturi libere sunt doar atunci când externăm pacienții. de paturi avem oficial, însă, la necesitate, ajungem și la 70 80. Se folosește și cabinetele asistentelor medicale, și cabinetele medicilor, a șefului de secție, a surorii gospodine, cabinetul de proceduri”.

Concentratoarele de oxigen au fost oferite de deputatul Elena Bacalu, ales pe circumscripția Cahul-Cantemir.

ELENA BACALU, deputat Platforma „Pentru Moldova: „Venim cu o donație și nu doar din partea mea, nu ar fi corect să spun asta, dar este cu contribuția oamenilor, agenților economici, cărora cu adevărat nu le este indiferentă soarta acestor pacienți. Sunt mândră de faptul că echipele din care fac parte: „Pentru Moldova” și Partidului „ȘOR” sunt mereu alături de cetățeni și încearcă să contribuie la soluționarea problemelor”.

În prezent, instituția dispune de 15 concentratoare care sunt folosite în secțiile COVID-19, iar pentru a face față situației ar mai avea nevoie de încă zece. În Spitalul Raional Cahul sunt amenajate două secții pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Articole similare