Publică un anunț
piatasud.md

Tinerii soldați au depus Jurământul Militar

Tinerii soldați au depus Jurământul Militar

Ieri, 6 iunie avut loc o ceremonie semnificativă pentru tinerii soldați recent încorporați în rândurile Armatei Naționale, care au depus jurământul militar. Evenimentul a marcat oficial începutul angajamentului lor față de apărarea patriei și servirea țării cu onoare și devotament.

Locțiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, general de brigadă Sergiu Cirimpei, a fost prezent la ceremonie pentru a felicita tinerii soldați. În discursul său, generalul de brigadă Cirimpei i-a îndemnat pe noii recruți să fie disciplinați, responsabili și sârguincioși, subliniind importanța obținerii de rezultate bune în toate activitățile militare în care vor fi implicați.

Tinerii soldați care au depus astăzi jurământul militar au fost încorporați la finele lunii aprilie. În decursul a șase săptămâni de instruire intensivă, aceștia au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și instrucția focului. De asemenea, militarii au reușit să execute primele trageri de luptă cu armamentul din dotare la Batalionul de Instrucție — Baza militară de instruire a Armatei Naționale.

După ceremonia de depunere a jurământului, soldații au plecat în concediu pe o durată de cinci zile. Această perioadă de odihnă le va permite să se reîncarce înainte de a reveni în unitate pentru a continua serviciul militar.

Articole similare