Publică un anunț
piatasud.md

Toate procesele verbale parvenite de la secțiile de vot deschise pentru prezidențiale au fost procesate

Toate procesele verbale parvenite de la secțiile de vot deschise pentru prezidențiale au fost procesate

 Până la ora actuală au fost procesate toate cele 2143 de procese verbale de la secțiile de vot deschise la scrutinul din 1 noiembrie. Pentru candidatul PAS, Maia Sandu, au votat 36.16% din cetățeni, iar alți 32.61% au optat pentru candidatul independent, Igor Dodon, comunică MOLDPRES.

Rezultatele preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală arată că peste două săptămâni în R. Moldova va avea loc turul doi pentru alegerile prezidențiale. Asta după ce niciun concurent electoral nu a reușit să obțină 51% din voturile alegătorilor.

Conform surse citate, pe locul trei, după numărarea voturilor, s-a clasat candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, pentru care au votat 16,90% din alegători. Pentru candidatul Partidului Politic Şor, Violeta Ivanov, au votat 6,49%. Candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase a obținut 3,26% din sufragii, iar candidatul Partidului Unității Naţionale, Octavian Ţîcu – 2,01%. Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu au votat 1,37% din alegători, iar pentru candidatul Blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă –1,20% din alegători.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au participat 1 214 718 alegători, rata constituind 42,76%. Maia Sandu și Igor Dodon au concurat pentru fotoliul de șef de stat și la scrutinul din 2016. Atunci, în primul tur, pentru Igor Dodon au votat peste 47 la sută din alegători, iar pentru Maia Sandu, circa 38 la sută

Autor: ziuadeazi.md
Distribuie