Publică un anunț
piatasud.md

Un caz de COVID la Direcția Generală Asistență Socială Cahul. Unii angajați rămân să lucreze în continuare

Un caz de COVID la Direcția Generală Asistență Socială Cahul. Unii angajați rămân să lucreze în continuare

Încă un caz confirmat de infectare cu COVID-19 în cadrul subdiviziunilor Consiliului raional Cahul.

Potrivit surselor din Cadrul DG Asistență Socială Cahul și Protecția Familiei, s-ar fi infectat cu COVID-19 o persoană din contabilitatea direcției.

Totodată, sursa care a solicitat anonimatul, a menționat că persoana în cauză ar fi contactat în aceste zile cu practic toți funcționarii Direcției, reieșind din atribuțiile de serviciu, dar Direcția rămâne să activeze în continuare, doar o parte din angajați au fost trimiși în carantină. Acesta ne-a mai sugerat că ar fi izolarea personalului este una selectivă, unii fiind trimiși forțat în carantină, alții, inclusiv din conducerea Direcției, rămânând să activeze în continuare chiar dacă au contactat foarte des cu persoana infectată.

Am solicitat telefonic reacția Liliei Moraru, Șefa Direcția Generală Asistență Socială Cahul. Doamna Moraru ne-a declarat că este în concediu, a aflat despre cazul dat de la angajații Direcției.

„Eu sunt în concediul anual, dar sunt gata să revin. Logic ar fi de trimis în carantină toți cei care au lucrat în această perioadă, cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de la distanță. Acum atribuțiile mele de funcție sunt îndeplinite de către Șeful adjunct. Sper tare că nu vom mai avea nici un caz confirmat în cadrul Direcției, dar trebuie de acționat acum. ” ne-a declarat Lilia Moraru.

Am solicitat poziția și a Președintelui raionului Cahul. Marcel Cenușa ne-a confirmat informația, și ne-a informat că în cadrul Direcției au fost elaborată o listă a persoanelor care au fost în contact direct cu persoana infectată, semnată de Șeful Adjunct la Direcției, listă transmisă Centrului de Sănătate Cahul.

Potrivit listei, cu persoana infectată au fost în contact direct 5 persoane, din totalul de 21 angajați nemijlocit în administrație. Persoanele ar urma să fie izolate la domiciliu, iar starea acestora – monitorizată de către medicii de familie.

Articole similare