Publică un anunț
piatasud.md

Un șofer de camion a încercat să corupă un polițist de frontieră

Un șofer de camion a încercat să corupă un polițist de frontieră

Un cetățean al României va fi documentat pentru tentativă de corupere a unui polițist de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Astfel, în noaptea de 5 august, la linia de control s-a prezentat cetățeanul român de 36 de ani la volanul unui camion de model Scania. În timpul procedurii de verificare a actelor, polițiștii de frontieră au observat, aranjată în certificatul de înmatriculare, o bancnotă de 50 de euro.

Șoferul a dat de înțeles că ar fi pentru polițistul de frontieră, ca ultimul să-i faciliteze trecerea frontierei. Operativ a fost anunțată structura specializată a Poliției de Frontieră, pentru a iniția cercetările de rigoare, care a sesizat și Centrul Național Anticorupție pe ilegalitate comisă.

De menționat că conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează corupția în rândul anagajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei deschise traficului.

 Totodată, conducerea Poliției de Frontieră intervine cu solicitarea către călători, în special transportatorii de pasageri și colete, să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie. Orice abatere de la aceste aspecte va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Articole similare