Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Vanțevici: Alianța neoficială dintre PAS și PSRM în Consiliul Municipal Cahul

Vasile Vanțevici: Alianța neoficială dintre PAS și PSRM în Consiliul Municipal Cahul

Astăzi, 30 ianuarie a avut loc ședința ordinară a Consiliului municipal Cahul. Vasile Vanțevici, consilier independent municipal a venit cu mai multe concluzii referitor la ședința de astăzi, într-o postare pe Facebook.

„Sub umbrela unei presupuse colaborări neoficiale între Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Consiliul Municipal Cahul pare să fie martorul unor decizii controversate și remunerații exorbitante pentru unii dintre consilierii acestor formațiuni politice. Cu toate că acest tandem politic nu și-a anunțat oficial alianța, acțiunile lor comune în cadrul consiliului ridică semne de întrebare asupra transparenței și eticii politice”, scrie consilierul Vanțevici.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost ales un nou consiliu de administrare, președintele dar și comisia de cenzori la S.A. Apă Canal Cahul.

Ca comentariu la acest subiect Vanțevici Vasile a menționat:

„O situație tensionată devine evidentă în ceea ce privește remunerarea consilierilor acestor implicați în administrarea SA Apă Canal Cahul. Surprinzător, unii dintre aceștia, aflați în situații de incompatibilitate și chiar în conflicte cu legea penală, au decis să-și asigure venituri substanțiale pentru participarea la ședințe.
Este de notat faptul că această decizie ridică semne de întrebare cu privire la responsabilitatea și integritatea acestor aleși locali.Mai mult decât atât, cuantumul remunerației, stabilit la 1500 de lei pentru o singură ședință, durata cărei este de una două ore, este considerat de mulți drept un exces față de practicile obișnuite.
Acest lucru ridică întrebări serioase cu privire la modul în care fondurile publice sunt gestionate și distribuite în cadrul Consiliului Municipal Cahul.
De altfel ideia cu remunerația sau nai curînd cu jaful ăsta ziaua în amează mare a fost criticată, adică nu a fost susținută, de către Primarul municipuului Cahu : Dandiș, consilierii independenți Vanțevici Vasile, Sergiu Rența și Ion Axenti, Fracțiunea PDM și LOC, consilerului din partea PCRM Petru Burlacu, ei au rămas fideli alegătorilor” precizează Vasile Vanțevici.

Tot în cadrul ședinței consilierii PAS și PSRM au susținut propunerea de a fi acordate 1500 lei pentru fiecare ședință a Consiliului de Administrare.

”În plus, prezența unor consilieri în situații de incompatibilitate și a altora cu conflicte penale adâncesc îngrijorările legate de integritatea și etica clasei politice locale. Este evident că aceste decizii nu fac decât să alimenteze neîncrederea și scepticismul cetățenilor în ceea ce privește angajamentul politic și respectul față de lege al reprezentanților lor”, a punctat Vanțevici.

La final alesul local a menționat că este esențial ca cetățenii să fie informați în mod clar cu privire la relațiile politice existente în cadrul consiliului și la modul în care acestea afectează deciziile și acțiunile administrației locale. Transparența și responsabilitatea ar trebui să fie priorități absolute pentru ca încrederea în procesul democratic să rămână neștirbită.

Articole similare