Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Vanțevici: Data de 2 martie pe noi ne-a prins pe pragul ușii IP Cahul

Vasile Vanțevici: Data de 2 martie pe noi ne-a prins pe pragul ușii IP Cahul

În cadrul evenimentului de dezvelire a păcii comemorative dedicată efectivului Comisariatului de poliție Cahul care a luptat în războiul de la Nistru, Vasile Vanțevici, fost angajat MAI și la a cărui inițiativa a fost creată placa comemorativă, a venit cu un mesaj către cei prezenți. 

„Data de 2 martie pe noi ne-a prins pe pragul ușii acestea, fără a înțelege atunci care vor fi evenimentele viitoare. Noi cu cinste am trecut prin încercările timpului. Voi primiți placa asta drept moștenire de la noi. Urmează să ne urmați exemplu, copii voștri vor urma exemplu vostru și așa va fi – veșnic la strajă” s-a adresat Vasile Vanțevici polițiștilor din Cahul.  

Pe placa comemorativă de la intrarea în IP Cahul este scris: „Efectivele Comisariatelor orășenesc și raional de poliție Cahul în anul 1992 au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Recunoștință veteranilor de război”.

Potrivit inițiatorilor, aceasta este unica placă de acest gen din Republica Moldova. 

În anul 1992, în războiul de la Nistru au luptat 360 de angajați ai (pe atunci) comisariatului de poliție Cahul. 

La evenimentul de dezvelire a plăcii comemorative au participat veterani de război, întreg efectivul IP Cahul dar și reprezentanți ai administrației publice locale. 

Astăzi, 2 martie 2023, se împlinesc 31 de ani de la începutul războiului de la Nistru. În războiul din Transnistria, raionul Cahul a pierdut 7 bărbați.

Articole similare