Publică un anunț
piatasud.md

Vladimir Mititelu: Nouă ne rămâne acum să ne amintim de momentele celea cu tristețe

Vladimir Mititelu: Nouă ne rămâne acum să ne amintim de momentele celea cu tristețe

Vladimir Mititelu, locotenent colonel, a luptat în războiul din Transnistria, în urmă cu 31 de ani. În cadrul ceremoniei de dezvelire a plăcii comemorative pentru veterani a avut un discurs emoționant. Acesta a adus un omagiu camarazilor săi căzuți și a subliniat importanța diplomației în evitarea conflictelor armate.

„Privind în jurul meu, la veteranii cu care am luptat în tranșeele de la Nistru în 1992, îmi amintesc de momentele acelea cu tristețe.”, a spus Vladimir Mititelu.

Veteranul le-a mulțumit inițiatorilor care au propus ca o placă comemorativă să fie instalată la comisariat, în onoarea celor care au luptat și au murit în conflictul militar.

”Dacă conducerea găsea o limbă comună prin diplomație, conflictul de atunci nu ar fi avut loc. Noi suntem o țară mică, pașnică, neutră, care dorește să trăiască în relații de prietenie, economice și culturale cu vecinii noștri. Nu avem nevoie de război” a mai declarat acesta.

Combatantul a subliniat că ei au luptat pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova. Acesta și-a exprimat recunoștința față de camarazii săi căzuți și le-a urat tinerilor frumoși de astăzi, un serviciu liniștit.

„Mi-aduc aminte cum plecam de aici, veneau autobuzele, soțiile și copiii ne petreceau la război. Datorită disciplinei noastre, cea mai mare bucurie era că toți camarazii noștri au revenit acasă. Nouă ne rămâne acum să ne amintim de momentele celea cu tristețe” a mai declarat Vladimir Mititelu.

Amintim că astăzi, 2 martie, este ziua de comemorare a eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru. Au trecut deja 31 de ani de la declanșarea conflictului militar.

Articole similare