29 octombrie, Ziua internațională a internetului, una dintre cele mai importante invenții din istoria omenirii
Este greu de înțeles o lume fără internet. Internetul oferă acces instantaneu la informații. Motoarele de căutare fac aceste informații ușor de obținut.
Pe lângă dobândirea de cunoștințe, utilizatorii de internet au o ofertă nesfârșită de divertisment. Internetul face posibilă efectuarea de activități bancare și de cumpărături din confortul propriei case. Internetul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a face donații și de a strânge fonduri. Datorită internetului, mulți oameni pot lucra de la distanță de oriunde în lume. Ce ne-am face fără internet?
Prima conexiune între două calculatoare s-a realizat în urmă cu 48 de ani, pe 29 octombrie 1969, când s-au transmis pe rând, şi au fost recepţionate, literele L, O şi G. Începea astfel revoluţia în domeniul comunicaţiilor care s-a numit INTERNET, relatează tvrmoldova.
Pentru a dovedi măreția acestei invenții, iată câteva statistici:
În ianuarie 2023, 63% din populația globală a fost activă pe internet în întreaga lume. Din acest total, peste 90% au accesat internetul prin intermediul dispozitivelor mobile.
China, India și Statele Unite se clasează înaintea tuturor celorlalte țări în ceea ce privește utilizatorii de internet. China are peste 854 de milioane de utilizatori de internet, iar India are aproximativ 560 de milioane de utilizatori online. Ambele țări au încă multă populație offline.
În medie, utilizatorii de internet petrec online 6 ore și 42 de minute pe zi
În medie, utilizatorii de internet petrec 2 ore și 16 minute pe zi pe rețelele sociale
Google este cel mai vizitat site web din lume pe internet
YouTube și Facebook ocupă locurile 2 și 3 pentru cele mai vizitate site-uri.
În 2022, se estimează că rețelele sociale vor ajunge la 4 miliarde de utilizatori, iar cifra este în creştere, pe măsură ce utilizarea dispozitivelor mobile și rețelele sociale mobile câștigă tot mai mult teren.
În 2020, vânzările online cu amănuntul la nivel mondial s-au ridicat la 4,28 trilioane de dolari, iar veniturile din comerțul electronic cu amănuntul vor crește la 5,4 trilioane de dolari în 2022.
Cumpărăturile online sunt una dintre cele mai populare activități online din întreaga lume.