La Cahul a fost lansat un proiect destinat sectorului apicol

La Cahul a fost lansat un proiect destinat sectorului apicol

Centrul de Business din Cahul, Republica Moldova, în calitate de Partener 4, implementează începand cu data de 27.03.2019 proiectul „Creșterea Comerțului și Modernizarea Apiculturii și sectoarelor Conexe în Bazinul Mării Negre’’ ITM BEE-BSB, BSB136. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Instituții partenere:

Lider de proiect: Asociația Tehnopol Galați

Partener 1: Agenția de Dezvoltare Economică Varna, Bulgaria
Partener 2: Agenția de Dezvoltare Marea Neagră Est, Turcia
Partener 3: Centrul de Business din Cahul, Moldova
Partener 4: Camera Regională de Comerț și Industrie Mykolaiv, Ucraina

Durata de implementare: 24 de luni

Bugetul proiectului: 758.303,00 euro, din care:
Co-finanțare program: 697.638,76 euro
Contribuție proprie: 60.664,24 euro

Conferința de lansare a proiectului a fost organizată în Cahul la data de 11 iunie 2019, la care au participat reprezentanți din partea tuturor partenerilor proiectului. La conferință au fost prezentate obiectivele proiectului, activitățile din cadrul proiectului, rezultatele preconizate a fi atinse pe parcursul implementării. 

Obiectivul general al proiectului: 

Dezvoltarea și modernizarea afacerilor din sectorul apicol, promovarea și dezvoltarea schimburilor comerciale și parteneriatului transfrontalier în regiunea Bazinului Mării Negre.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Crearea și dezvoltarea cadrului comun pentru înființarea și funcționarea rețelei de producători apicoli din Bazinul Mării Negre cu rol în promovarea și monitorizarea acesteia pentru creșterea oportunităților de comerț transfrontalier și modernizarea sectorului apicol și al activităților conexe.

2.Stimularea creșterii competitivității și viabilității sectorului apicol și a activităților conexe prin implementarea de acțiuni la nivelul rețelei antreprenoriale din Bazinul Marii Negre necesare pentru îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor producătorilor apicoli, precum și a performanței economice și a accesului lor pe piață.

3.Asigurarea vizibilității producătorilor apicoli, a potențialului spațiului Bazinului Mării Negre și conștientizarea  populației de proprietățile produselor apicole asupra sănătății și de creștere a siguranței alimentare prin organizarea de evenimente cu caracter economic, cultural, educativ, politic etc.

Proiectul „Creșterea Comerțului și Modernizarea Apiculturii și sectoarelor Conexe în Bazinul Mării Negre’’ ITM BEE-BSB, BSB136 este cofinanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Articole similare