Publică un anunț
piatasud.md

Alaiba la Cahul: A discutat despre digitalizare și aparate de casă pentru comercianți

Alaiba la Cahul: A discutat despre digitalizare și aparate de casă pentru comercianți

Ministrul Dumitru Alaiba, a efectuat o vizită la Cahul unde s-a întâlnit cu locuitorii, antreprenorii locali și conducerea raionului pentru a discuta prioritățile Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și reformele propuse pentru o creștere accelerată a economiei.

În cadrul întâlnirii la Consiliul Raional Cahul, oficialul a răspuns întrebărilor și preocupărilor exprimate de oameni, și a pus accent pe scopul de a elimina blocajele, birocrația și corupția din activitatea cetățenilor și a antreprenorilor.

„Muncim asiduu la mai multe inițiative. Activitatea cetățenilor și a antreprenorilor trebuie să fie ușoară și simplă, fără blocaje, birocrație și corupție”, a menționat Dumitru Alaiba.

În timpul vizitei la Piața din Cahul, acesta a avut și o discuție cu comercianții care activează pe bază de patentă. În cadrul acestei întâlniri, s-au exprimat reproșuri privind situația comercianților și lipsa de atenție din partea autorităților. Ministrul a calificat aceste acuzații drept falsuri.

„Am auzit mai multe reproșuri precum că le închidem afacerile, îi alungăm din țară, că nu-i auzim solicitările, că nu le știm problemele, că aș avea un depozit de aparate de casă – toate sunt falsuri. Noi ajutăm acești oameni, le oferim suport și investim în ei”, a scris Alaiba în rețelele sociale.

Acesta a adăugat, de asemenea, că un aparat de casă este o normalitate în orice țară civilizată. Și că se face tot posibilul ca să informeze corect antreprenorii. Amintim că din data de 1 iulie, comercianții nu vor mai putea activa în baza patentei de întreprinzător, ci vor trece la forma de activitate independentă, fiind obligați astfel să folosească aparate de casă.

Ministrul a vizitat, de asemenea, Centrul de inovare în IT „INOTEK” din Cahul, care sprijină dezvoltarea competențelor digitale și susține IMM-urile și startup-urile locale. Aici a discutat cu antreprenorii locali despre activitățile lor și reformele guvernamentale care facilitează dezvoltarea afacerilor prin oferirea de servicii digitale și sprijinirea dezvoltării economice prin inovare și antreprenoriat, pentru a crea noi locuri de muncă și a îmbunătăți calitatea vieții.

Articole similare