Publică un anunț
piatasud.md

Alexandrina – unica elevă din Raionul Cahul cu 10 pe linie la BAC

Alexandrina – unica elevă din Raionul Cahul cu 10 pe linie la BAC

Alexandrina Belicci, absolventă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Slobozia Mare, este unica absolventă din raionul Cahul care a luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat. Alexandrina a reușit să-și atingă scopul printr-un efort constant și o încredere neclintită în forțele proprii.

— Felicitări, Alexandrina, pentru notele excelente! Cum ai reușit să obții acest succes?

— Mulțumesc mult! Cred că secretul succesului meu constă în efortul maxim depus constant. Am muncit și am avut încredere în propriile abilități.

— Ce te-a motivat să-ți menții ambiția ca să obții cele mai bune note?

— Succesul obținut îmi oferă oportunitatea de a aplica la orice facultate și îmi garantează un loc oriunde mi-aș dori. Aceasta este o motivație puternică pentru mine și mă încurajează să mă străduiesc mereu să obțin cele mai bune rezultate.

— Ai avut persoane care te-au încurajat și sprijinit pe parcursul acestui drum?

— Cu siguranță. Părinții mei au fost mereu alături de mine. De asemenea, profesorii care mi-au fost ghizi și m-au îndrumat pe tot parcursul acestui drum.

— Ai depus contestație la examenul de Bacalaureat, care ți-a adus 3 note de 10. Ne poți povesti mai multe despre această experiență?

— Da, am decis să contest lucrările de la Limba engleză, Istorie și Limba română. Aveam nevoie doar de câteva puncte în plus pentru a obține nota maximă. În spatele acestei decizii s-a aflat dorința mea de a-mi atinge scopul de a lua 10 la Bac și nu aveam nimic de pierdut în acest context.

— Ce sfat ai avea pentru elevii care se află în situații similare, dar nu au curajul să acționeze?

— Eu le-aș recomanda să creadă cu tot dinadinsul în visele lor. Să muncească pentru ele și să depună în acest sens orice efort posibil. Și să nu fie sceptici în privința succesului pe care îl pot obține.

— Care sunt planurile tale de viitor? Unde intenționezi să continui studiile?

— Îmi doresc să-mi continui studiile în România. Consider că este un mediu mai deschis noilor concepte și mentalități. Totuși, nu exclud posibilitatea de a mă întoarce în Moldova, ca să fac parte din generația tinerilor care își doresc să aducă o schimbare frumoasă acasă.

—  Îți mulțumesc pentru timpul acordat. Sper ca prin povestea ta să inspirăm și să încurajăm cât mai mulți tineri.

Precizăm că Alexandrina este, de asemenea, Eleva Anului la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din s. Slobozia Mare.

Articole similare