Publică un anunț
piatasud.md

Autorităţile vor examina circumstanțele tăierii de copaci în Rezervația „Plaiul Fagului”

Autorităţile vor examina circumstanțele tăierii de copaci în Rezervația „Plaiul Fagului”

O comisie creată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) va examina circumstanțele tăierii de copaci în Rezervația științifică „Plaiul Fagului”, arie protejată amplasată în raionul Ungheni, transmite MOLDPRES.

Rezultatele activității comisiei vor fi făcute publice, iar în funcție de constatări vor fi sesizate organele de urmărire penală și vor fi propuse modificări de îmbunătățire a managementului exploatărilor forestiere.

„Dezaprobăm și condamnăm acțiunile de tăiere ilicită și nejustificată a pădurilor. Îndemnăm cetățenii să comunice instituțiilor de resort abaterile pe care le depistează în pădurile țării, astfel încât cazurile de abuz să fie examinate rapid și făptașii pedepsiți conform legii”, indică un comunicat al MADRM.

„Protejarea sănătății mediului cu tot ce implică acesta este o prioritate pentru minister. Opinia cetățenilor contează și vă îndemnăm în continuare să observați, să monitorizați și să informați referitor la acțiunile/ilegalitățile ce sunt admise și au loc în păduri”, susţine ministerul de resort.

Anterior, presa din ţară a scris despre tăieri care ar fi ilicite, depistate pe data de 25 ianuarie curent în Rezervația științifică „Plaiul Fagului” care aparține Agenției „Moldsilva” din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Articole similare