Publică un anunț
piatasud.md

Câți bani vor fi cheltuiți de 9 mai – subiect de discuții între consilierii municipali // VIDEO

Câți bani vor fi cheltuiți de 9 mai – subiect de discuții între consilierii municipali // VIDEO

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Cahul, au fost discutate mai multe întrebări, una dintre care a fost bugetul alocat pentru desfășurarea activităților de 9 mai.

Propunerea administrației publice locale era de a aloca circa 10 mii lei pentru desfășurarea activităților legate de comemorarea celor căzuți pe timpul de luptă. 

„Noi trebuie sa luăm în considerențe că 75 de ani este o data pe care nu o putem trece  cu ochii închiși. Suma alocată poate nici să nu ajungă, cât de cât trebuie să facem ordine la 4 monumente din oraș. Fie placut sau mai puțin plăcut, dar aceasta este istoria”, a menționat Pîslari Nicon, consilier a fracțiunii PSRM.

De asemenea, Nicon Pîslari a declarată că dacă este nevoie, se poate de e alocat mai mulți bani inclusiv pentru serbarea Zilei Europei. 

“Ele (sărbătorile  n.r.) sunt toate în calendar. Dacă avem un buget aprobat nu văd nici o problemă să planificăm activitățile și buget estimativ” a declarat Oleg Creciun, consilier municipal a fracțiunii PDM.

Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul, a propus  ca această întrebare să fie discutată saptamâna viitoare împreuna cu consilierii din diferite fracțiuni.

„Nouă mai nu se are în vedere războiul de apărare a patriei, 9 mai este finisarea al doilea război mondial, noi în ultimul timp îl sărbătorim anume în acest context” puncteaza Valeriu Secrieru, consileir municipal din partea PSRM

Deasemenea unii consilieri din sală l-au corectat pe consilierul Valeriu Secrieru spunându-i că finisarea celui de-al doilea război modial este pe data de 2 septembrie.

Articole similare