Publică un anunț
piatasud.md

Construcția drumului de ocolire de la Comrat este îndeplinită în proporție de 40%

Construcția drumului de ocolire de la Comrat este îndeplinită în proporție de 40%

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au monitorizat astăzi procesul de construcție a drumului de ocolire a municipiului Comrat, parte a traseului național M3. Lucrările de construcție au fost inițiate la începutul lunii februarie 2019 și până în prezent au fost executate în proporție de peste 40%, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, în prezent, pe sectorul de drum cu o lungime de 18,2 km se efectuează lucrări la suprastructura podurilor, lucrări de așternere și compactare a stratului drenant.

„Proiectul finanțat din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții prevede construcția ocolirii orașului Comrat cu două benzi de circulație, așternerea stratului din beton asfaltic, construcția a şase poduri și 12 podețe, instalarea a peste 500 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător. Construcția drumului va diminua fluxul de transport, care în prezent tranzitează intravilanul orașului, creând inconveniențe cetățenilor, va reduce timpul de deplasare al autoturismelor, astfel asigurând circulația rutieră fluidă a participanților la trafic”, indică Administrația de Stat a Drumurilor.

Finalizarea integrală a construcției tronsonului de ocolire, cu o valoare totală de peste 29 milioane de euro, este planificată la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Articole similare