Publică un anunț
piatasud.md

Un spațiu prietenos tinerilor a fost creat datorită programului Bugetarea Participativă Cahul // VIDEO

Membrii Fondului pentru Tineri Cahul sunt beneficiarii unui proiect în cadrul Programului Bugetare Participativă Cahul. 

Tinerii au obținut 60 mii lei pentru a amenaja sediul în care au loc ședințele cu mobilier și accesorii pentru a avea un spațiu util și prietenos pentru tineri. 

„Am reușit să ne dotăm spațiul într-un stil mai prietenos și mai atractiv, se va crea o atmosferă mult mai bună. Vreau să mulțumesc primăriei Cahul și să îndemn tinerii să aplice la acest program” ne-a declarat Adelina, membra Fondului pentru Tineri Cahul.    

În cadrul proiectului, au fost achiziționate mese, scaune și dulapuri pentru sala de ședințe, dar și un televizor care este utilizat pentru proiecții.

„Îmi place atmosfera de la Fond (Fondului pentru Tineri Cahul). Când veneam aici, cu toate că era sala plină de adolescenți, dar era prea mult spațiu liber. Când am intrat astăzi m-am simțit mult mai fericită, mult mai împlinită, mult mai liberă. Îmi place mai mult la Fond, e de 2 ori mai bine, de 2 ori mai vesel, super” ne-a spus Marina, o altă membră a Fondului pentru Tineri Cahul. 

Fondul pentru Tineri este o inițiativă națională, structuri similare celei de la Cahul există și în raioanele Rîșcani și ialoveni. Tinerii organizează campanii de colectare de fonduri, iar banii acumulați sunt direcționați spre finanțarea inițiativelor tinerilor din raionul Cahul. 

„În primul rând, intrând aici mi-a plăcut atmosfera, oamenii, cât sunt de pozitivi, că poți comunica pe diferite subiecte. În această organizație poți descoperi nu doar calitățile personale, dar să vezi și toate situațiile care se desfășoară în această atmosferă. Fiecare persoană este o individualitate. eu sunt foarte comunicabilă și sunt bucuroasă că mi s-a propus sa fiu aici” ne-a declarat Elena, membra Fondului pentru tineri Cahul. 

Anual, din bugetul municipiului Cahul este alocat 1% pentru finanțarea proiectelor depuse în cadrul Bugetării participative. Pentru anul acesta, valoarea fondului este de 1,5 milioane de lei. 

„Noi am decis să aplicăm la acest proiect pentru a dota spațiul nostru și a crea un spațiu mult mai propice tinerilor, echipei noastre. Din dotări, noi am preconizat să procurăm mese și dulapuri. Am avut și contribuție proprie. Avem ședințe lunare, dar ne întâlnim mai des pentru a pregăti activitățile noastre. Beneficiari direcți ai acestui sediu sunt 20 de membri ai FPT Cahul, dar ușile sunt deschise pentru toți tinerii” ne-a declarat Sergiu. 

Articole similare