Publică un anunț
piatasud.md

Controale la mai multe stații PECO din Sud // FOTO

Controale la mai multe stații PECO din Sud // FOTO

În regiunea de sud a țării, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor a demarat controale planificate și inopinate la stațiile PECO.

În cadrul controalelor planificate, inspectorii au utilizat mijlocul de măsurare etalonat, pentru determinarea erorii distribuitoarelor de gaze lichefiate, cu care a fost dotată recent Direcția Supraveghere Metrologică.

De asemenea au fost prelevate mostre de produse petroliere pentru efectuarea încercărilor de laborator pentru a determina calitatea acestora.

În cadrul controalelor au fost interzise spre utilizare mijloace de măsurare în lipsa marcajului și a buletinelor de verificare metrologică.

Potrivit actelor normative din domeniul metrologie legale, eroarea maximă admisibilă a distribuitoarelor de gaz lichefiat este de +-1%.

Inspectoratul, sugerează ca toți consumatorii cărora le-au fost încălcate drepturile în calitate de consumator să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a documenta încălcările și de a atrage la răspundere persoanele vinovate.

Articole similare