Publică un anunț
piatasud.md

Creșterea prețurilor la carburanți este o acțiune concertată a petroliștilor, susține șeful statului

Creșterea prețurilor la carburanți este o acțiune concertată a petroliștilor, susține șeful statului

Creșterea prețurilor la carburanți este o acțiune concertată a petroliștilor. Declarația a fost făcută astăzi de către șeful statului, Maia Sandu, la finele ședinței Consiliului Suprem de Securitate, comunică MOLDPRES.

După peste șase ore de ședință a Consiliului, șeful statului a ieșit la un briefing de presă unde a comunicat subiectele ce au fost discutate astăzi. Ea a precizat că în problema prețurilor la carburanți ar trebui să se implice structurile statului, iar cea mai bună soluție ar fi plafonarea prețurilor la pompă.

„Modul în care se fac aceste majorări, clar nu favorizează cetățeanul. Am invitat reprezentanții ANRE și Consiliul Concurenței și ei au venit cu argumentele lor. Soluția imediată pentru această situație este ca  prețul la petrol să fie plafonat, iar pentru asta trebuie modificată legislația”, a opinat Sandu.

Președintele a adăugat că, în următoarea perioadă, Consiliul Concurenței ar trebui să vină cu propuneri de modificare a legislației sau cu o înghețare a prețurilor.

Maia Sandu a comunicat că pe agenda Consiliului a fost și subiectul concesionării Aeroportului Chișinău. Ea a menționat că la nivel de Guvern se va demara o anchetă în ceea ce privește monitorizarea investițiilor la Aeroport în perioada 2014-2019.

Pe parcursul ultimelor două luni, prețul la benzină și motorină a crescut de mai multe ori.

Articole similare